Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 19:27

Περισσότερες από 220 θέσεις στάθμευσης σε ελεύθερα οικόπεδα σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων σε πυκνοδομημένες γειτονιές, με την προσωρινή χρησιμοποίηση έντεκα ελεύθερων δημοτικών οικοπέδων, σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, επιλέχτηκαν έντεκα οικόπεδα, τα οποία με χαμηλό κόστος διαμόρφωσης και χωρίς άμεση επιβάρυνση των πολιτών θα προσφέρουν συνολικά 223 θέσεις στάθμευσης.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, «αφού ελήφθησαν υπόψη οι επιτακτικές ανάγκες των κατοίκων για νέες θέσεις στάθμευσης» αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τρία δημοτικά οικόπεδα, που βρίσκονται στην οδό Αγίου Δημητρίου, δύο στην Αθωνος και από ένα στις οδούς Πεστών, Μερκουρίου, Κων.Καραμανλή, Επταπυργίου, Απολλοδώρου και Ολύνθου.

Επίσης τονίζεται πως η προσωρινή αξιοποίηση και διαμόρφωση των δημοτικών οικοπέδων θα γίνει με την τεχνική της ασφαλτόστρωσης, με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις και σημάνσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυμοτομία και υψομετρία.

Τα οικόπεδα είναι ελεύθερα ιδιοκτησιακών προβλημάτων, ελεύθερα κτισμάτων ή μεγάλων δένδρων και διαμορφωμένου πρασίνου, σε γειτονιές πυκνοδομημένες, χωρίς επαρκείς ελεύθερους χώρους στάθμευσης, ικανού γεωμετρικού σχήματος και εμβαδού, ικανού τοπογραφικού ανάγλυφου – κλίσεων εδάφους, με εύκολη προσβασιμότητα των αυτοκινήτων, μη ασύμβατες χρήσεις των όμορων οικοπέδων και εύκολη αναστρεψιμότητα επέμβασης -χωρίς υψηλό κόστος- σε περίπτωση μελλοντικής αξιοποίησης των οικοπέδων για άλλη χρήση.

Διαβάστηκε 1394 φορές
Tο e-mesimvria.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.