Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 15:10

Έναρξη και λειτουργία Δημοτικού Σχολείου Νέας Μεσημβρίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Νέα σχολική χρονιά απο αύριο και πολλοί γονείς έχουν απορίες για την ώρα προσέλευσης αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Παρακάτω θα δείτε την σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μεσημβρίας όπου παρέχονται πολλές πληροφορίες σχετικά με την έναρξη και λειτουργία του Δημοτικού σχολείου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

""Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 πμ. θα γίνει στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-21.

Ώρα προσέλευσης 11:00 με τσάντες για την παραλαβή των βιβλίων.

Ώρα αποχώρησης 12: 30.

Γονείς και κηδεμόνες θα παραμείνετε  εκτός σχολείου όπου θα παρακαλέσουμε να τηρήσετε τις αποστάσεις ασφαλείας και αν παρατηρηθεί συνωστισμός να χρησιμοποιήσετε μάσκα.

Ο Aγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου παρουσία μόνο των νέων μας μαθητών της Α’ τάξης και εκπαιδευτικών και θα  ολοκληρωθεί εντός των αιθουσών όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους.

Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική. Όμως στον εσωτερικό χώρο η χρήση της είναι υποχρεωτική.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, η φετινή χρονιά ξεκινά αναγκαστικά με κάποιες ιδιαιτερότητες και περιορισμούς που δεν μας είναι ευχάριστοι, είναι όμως αναγκαίοι για το καλό και την υγεία όλων μας.

Θερμή παράκληση να μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο όταν από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί εκδηλώσουν αδιαθεσία.

Επιβάλλεται η ενημέρωσή μας σε πιθανή απουσία του παιδιού που οφείλεται στην προσβολή του(ή και οικείου προσώπου που έρχεται σε επαφή)  από τον εν λόγω ιό.

Η είσοδός σας στο σχολείο επιτρέπεται έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού (τηλ. Επικ. 2310713360) ή πρόσκλησή σας. Φυσικά σε οποιαδήποτε έκτακτη αιτία και πάντα σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με χρήση μάσκας και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από τις 08:00 – 08:10 π. μ. σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής που θα οριστεί για κάθε τμήμα.

Εξαίρεση για την προσέλευση έχουν οι εγγεγραμμένοι-ες  στην πρωινή ζώνη ή όσοι προσέρχονται με τα λεωφορεία που ενδέχεται να φτάσουν νωρίτερα.

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται τμηματικά μετά τις 13:15 από την κεντρική είσοδο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε και πάλι να τηρείτε τις αποστάσεις μεταξύ σας έξω από το σχολείο,  καθώς θα περιμένετε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ που αφορά τα Δημοτικά Σχολεία:

♦  Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την παραμονή τους στις τάξεις και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Φυσικά ορίζονται και τα ¨διαλείμματα¨ μάσκας κατά το μάθημα της γυμναστικής, φαγητού , διαλείμματος

♦   Σχολαστική καθαριότητα και ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε τάξη

♦    Προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών στα διαλείμματα, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα.(Α’, Β’, Γ’ τάξεις ως Α κύκλος και οι υπόλοιπες ως Β κύκλος)

♦  Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εκδηλώσει οποιαδήποτε μορφή αδιαθεσίας θα απομονωθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου και θα ειδοποιηθείτε άμεσα για να τον παραλάβετε.

Θα ενημερωθείτε για τη λειτουργία του ολοήμερου καθώς και για  το πρόγραμμα της σίτισης όταν θα ξεκινήσουν. Θα σας προωθήσουμε δήλωση για τη σίτιση την οποία θα μας επιστρέψετε ακόμη και σε περίπτωση που είναι αρνητική .

Φυσικά θα βρισκόμαστε σε συχνή επαφή για ενημέρωσή σας για οτιδήποτε θα χρειαστεί.

Προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο που είναι το παιδί και το μέλλον του και έχοντας κατά νου ότι ΟΛΟΙ μας αποτελούμε την οικογένειά του θα υπερβούμε κάθε δυσκολία και θα εγγυηθούμε για αυτό.

Καλή και Δημιουργική χρονιά σε όλους μας με Υγεία πάνω από όλα.

Ο Δντής και το προσωπικό του σχολείου"

*Σας κοινοποιούμε και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ειδικά για τα Δημοτικά Σχολεία:

OdigiesEODYCovid19DS_08_09_2020

Πηγή : http://dim-n-mesimvr.thess.sch.gr/portal/

Διαβάστηκε 451 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 15:08
Tο e-mesimvria.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.